De stichting

Voor deze kosten zijn wij

afhankelijk van donateurs en club van 100 leden.

De donaties en sponseringen komen geheel ten goede aan het skûtsje en zullen altijd alleen worden gebruikt als investering in het schip. De schipper          en bemanning zeilt de IFKS hobbymatig en zij betalen alle bijkomende kosten uit eigen portemonnee.

De stichting heeft als taak dit te waarborgen.

Hiernaast zet de stichting zich in voor promotiedoeleinden, donateur- en sponsor werving en het organiseren van evenementen ten bate van het skûtsje.

Tot slot is het de stichting die beslist welke investeringen worden gedaan, uiteraard in goede samenspraak met de schipper.

Het stichtingsbestuur bestaat uit zowel bemanning als niet– bemanningsleden.

Voortbestaan skûtsje

Zoals in elke sport staat ook de ontwikkeling binnen de skûtsje wereld niet stil. Hoewel de skûtsjes zoveel als mogelijk in originele staat moeten worden gehouden, is er veel winst te behalen in het investeren in nieuw materiaal. Wanneer de zeilen te oud worden verliezen zij hun vorm waardoor er teveel energie verloren gaat. De mast en zwaarden worden slapper en het beslag slijt. Dit zijn enkele voorbeelden van de vele onderdelen op een skûtsje die stuk voor stuk invloed hebben op de prestaties. Hiernaast hebben wij elk jaar te maken met de

vaste kosten, denk hierbij aan vernieuwing

onderdelen, motoronderhoud, kraankosten enz..Jan Overwijk

Telefoon (+31) 655 178 833

E-mail info@topentwelsterskutsje.nl