De Gaffelgroet

Jaarlijks brengt de stichting Top & Twelster skûtsje het blad de Gaffelgroet uit. Deze wordt huis aan huis bezorgd in de tweelingdorpen, naar al onze sponsoren en online gezet op de website.

In dit blad zijn de uitslagen te vinden van de diverse wedstrijden die wij zeilen maar ook de agenda, het onderhoud, en een verslag van de voorzitter van het afgelopen zeilseizoen.


De 2018 editie is mede mogelijk gemaakt door:

     Klik op de afbeelding om te openen.

Specials op aanvraag:   Bestellen

Skûtsje TT Helly Hansen kleding bestellen?


T-shirt  €25,-   Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Zwart -  Bestellen


Polo €30,-  Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Grijs of Donker blauw of Licht blauw  Bestellen


Trui   €55,-    Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Donker blauw of Licht blauw    Bestellen

Hoodie  €60,-    Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - Donker blauw of Grijs - Bestellen


Jas softshell met fleece  €80,- Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - zwart/kobaltblauw  BestellenLaatste nieuwtjes:     07-04-2019

Vrijdag 5 april hebben wij het skûtsje weer met man en macht zeilklaar gemaakt om de zondag's de eerste training te kunnen 

zeilen voor het nieuwe seizoen. Na enkele aanpassingen en trimmen liep het skûtsje qua snelheid al lekker. Scherp en hoog zeilen is ook een belangrijke factor bij het zeilen en daar zijn nog wel wat punten die kunnen worden verbeterd. De katrollen van de zwaarden worden deze week nog even verplaatst en dan 13 april eerst maar eens zeilen met andere schepen bij Skûtsjesilen Langwar, dan kunnen we precies kijken wat wel en wat niet goed is.


Wij houden je op de hoogte via de website, topentwelonline, facebook, twitter en nu ook instagram!

 

Laatste nieuwtjes:     19-11-2018

 

Alle schepen boven de 20 meter moeten tegenwoordig aan de Cvo regels voldoen en onder andere een AIS aan boord in de EU. Omdat wij deze investering niet wilden doen hebben wij het skûtsje ingekort met 60 cm naar een lengte van 19,98 m. Op de foto's is goed te zien hoe dit te werk is gegaan! Daarnaast is ook het ruim aangepakt, de motor gereviseerd, romp geschilderd en wat kleine verbeterpunten. Volgende week gaat de mast weer omhoog en versieren wij haar eerst weer in de winter met de kerstverlichting. Na de winter maken wij de rest van het schilderwerk af, nieuwe beplating in het ruim en op de den en de puntjes op de i. En komend seizoen weer trimmen om het leven om volgend jaar zo snel mogelijk te kunnen zeilen op Skutsjesilen langwar!

Ons dank gaat uit naar:

Sponsors en donateurs

Scheepswerf Piet Ten Woude 

Overwijk Scheepsbouw

Jan en Sipke-Willem

En iedereen die heeft geholpen, SUPER!

 


De foto's op deze website zijn gemaakt door:

Jan Overwijk

Telefoon (+31) 655 178 833

E-mail info@topentwelsterskutsje.nl