Laatste nieuwtjes:     19-11-2018

 

Alle schepen boven de 20 meter moeten tegenwoordig aan de Cvo regels voldoen en onder andere een AIS aan boord in de EU. Omdat wij deze investering niet wilden doen hebben wij het skûtsje ingekort met 60 cm naar een lengte van 19,98 m. Op de foto's is goed te zien hoe dit te werk is gegaan! Daarnaast is ook het ruim aangepakt, de motor gereviseerd, romp geschilderd en wat kleine verbeterpunten. Volgende week gaat de mast weer omhoog en versieren wij haar eerst weer in de winter met de kerstverlichting. Na de winter maken wij de rest van het schilderwerk af, nieuwe beplating in het ruim en op de den en de puntjes op de i. En komend seizoen weer trimmen om het leven om volgend jaar zo snel mogelijk te kunnen zeilen op Skutsjesilen langwar!

Ons dank gaat uit naar:

Sponsors en donateurs

Scheepswerf Piet Ten Woude 

Overwijk Scheepsbouw

Jan en Sipke-Willem

En iedereen die heeft geholpen, SUPER!

De Gaffelgroet

Jaarlijks brengt de stichting Top & Twelster skûtsje het blad de Gaffelgroet uit. Deze wordt huis aan huis bezorgd in de tweelingdorpen, naar al onze sponsoren en online gezet op de website.

In dit blad zijn de uitslagen te vinden van de diverse wedstrijden die wij zeilen maar ook de agenda, het onderhoud, en een verslag van de voorzitter van het afgelopen zeilseizoen.


De 2018 editie werd mede mogelijk gemaakt door:

     Klik op de afbeelding om te openen.

Specials op aanvraag:   Bestellen

Skûtsje TT Helly Hansen kleding bestellen?


T-shirt  €25,-   Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Zwart -  Bestellen


Polo €30,-  Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Grijs of Donker blauw of Licht blauw  Bestellen


Trui   €55,-    Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Donker blauw of Licht blauw    Bestellen

Hoodie  €60,-    Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - Donker blauw of Grijs - Bestellen


Jas softshell met fleece  €80,- Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - zwart/kobaltblauw  BestellenLaatste nieuwtjes:    26-09-'18 

Zo!

 

Dat was de IFKS 2018 waar wij als 6e zijn geïndigd in het klassement.

Wat een geweldige week hebben wij achter de rug met best wel goede uitslagen met oa een podiumplekje op Sloten(3) Dit hebben wij mede te danken aan de nieuwe lichtweer fok die wij konden aanschaffen door de vele sponsors en donateurs, TOP! Lemmer 1 hadden wij een valse start en lagen wij ver achteraan op de vloot. Daarna mooie slagen kunnen maken en naar een 9e plaats kunnen zeilen vanaf het 16e plekje. De laatste wedstrijd was vandaag (25-8-'18). Wij stonden 1 puntje achter Blauwhuis en wilden dus strijden om nog 5e te worden in het klassement! Een 4e plaats in het klassement zou ook nog kunnen maar dan moesten er heel veel punten tussen ons en de Lege Walden zitten. Na de start werd al snel duidelijk dat beide concurenten iets sneller waren. We hadden van tevoren al afgesproken ons eigen koers te zeilen en gingen netjes als 6e om de eerste ton. Het volgende rak pakten wij een plekje winst en lagen 5e, toch weer spannend dus! Bij de finish zagen wij Blauwhuis als 2e finishen en de Lege Walden 4. Wij lagen 6e weer en hebben gevochten om weer 5e te worden maar vlak voor de finish kruisde de Verandering toch voor ons langs.

 

Al met al weer een geweldige IFKS gezeild waarbij promotie alleen mogelijk is als er in de A of B klasse schippers stoppen. Zoals het nu staat gaan er sowieso 4 door naar de B klasse. Uiteraard willen wij het liefst promoveren door bij de eerste drie te eindigen!

 

Volgend jaar zullen wij weer strijden als leeuwen! We gaan dit jaar en komend seizoen véle aanpassingen doen en houden je daarvan op de hoogte!

 

Fokko v/d Meer 

PR Top&Twelster skûtsje

De foto's op deze website zijn gemaakt door:

Jan Overwijk

Telefoon (+31) 655 178 833

E-mail info@topentwelsterskutsje.nl