Laatst nieuwtjes:  01-07-2019Zaterdag en zondag zeilden wij mee met de Slach om Heech. De eerste wedstrijd een mooie start en na een leuke strijd met twee concurrenten wonnen wij het van hun wat ons een 7e plekje opleverde. De middag's volgden er nog twee wedstrijden met nog minder wind. Dit is een nadeel voor ons toch wel groter type sk没tsje.

De uitslagen op zaterdag waren 7e, 9e en 12e.

 

Zondag de eerste wedstrijd meegezeild en jonge jonge wat een wind! Met een dikke windkracht 5 knallend over de het water! Na een mooie partij hard werken als 9e over de finish. Helaas kreeg na de wedstrijd een bemanningslid een zeillat oppe kop... dus die is opgepikt door de organisatie en naar het ziekenhuis gebracht met een gat in de kop.馃様

Gelukkig viel het mee achteraf. Wij hebben de andere twee wedstrijden niet meer meegezeild door te harde wind en een bemanningslid te weinig.

 

Wel weer een prachtig weekend met een sk没tsje dat steeds sneller loopt, dit kregen wij ook her en der van andere schippers te horen. Dit doet ons erg goed omdat wij er veel uren in steken en met de IFKS een zo hoog mogelijke uitslag willen behalen.

 

Op 13 Juli kunt u met ons even het sk没tsje bewonderen en met ons een hapje en drankje nemen. Meer informatie daarover vind u hier

Laatste nieuwtjes:     07-04-2019

Vrijdag 5 april hebben wij het sk没tsje weer met man en macht zeilklaar gemaakt om de zondag's de eerste training te kunnen 

zeilen voor het nieuwe seizoen. Na enkele aanpassingen en trimmen liep het sk没tsje qua snelheid al lekker. Scherp en hoog zeilen is ook een belangrijke factor bij het zeilen en daar zijn nog wel wat punten die kunnen worden verbeterd. De katrollen van de zwaarden worden deze week nog even verplaatst en dan 13 april eerst maar eens zeilen met andere schepen bij Sk没tsjesilen Langwar, dan kunnen we precies kijken wat wel en wat niet goed is.


Wij houden je op de hoogte via de website, topentwelonline, facebook, twitter en nu ook instagram!

 

Laatste nieuwtjes:     19-11-2018

 

Alle schepen boven de 20 meter moeten tegenwoordig aan de Cvo regels voldoen en onder andere een AIS aan boord in de EU. Omdat wij deze investering niet wilden doen hebben wij het sk没tsje ingekort met 60 cm naar een lengte van 19,98 m. Op de foto's is goed te zien hoe dit te werk is gegaan! Daarnaast is ook het ruim aangepakt, de motor gereviseerd, romp geschilderd en wat kleine verbeterpunten. Volgende week gaat de mast weer omhoog en versieren wij haar eerst weer in de winter met de kerstverlichting. Na de winter maken wij de rest van het schilderwerk af, nieuwe beplating in het ruim en op de den en de puntjes op de i. En komend seizoen weer trimmen om het leven om volgend jaar zo snel mogelijk te kunnen zeilen op Skutsjesilen langwar!

Ons dank gaat uit naar:

Sponsors en donateurs

Scheepswerf Piet Ten Woude 

Overwijk Scheepsbouw

Jan en Sipke-Willem

En iedereen die heeft geholpen, SUPER!

De Gaffelgroet

Jaarlijks brengt de stichting Top & Twelster sk没tsje het blad de Gaffelgroet uit. Deze wordt huis aan huis bezorgd in de tweelingdorpen, naar al onze sponsoren en online gezet op de website.

In dit blad zijn de uitslagen te vinden van de diverse wedstrijden die wij zeilen maar ook de agenda, het onderhoud, en een verslag van de voorzitter van het afgelopen zeilseizoen.


De 2018 editie is mede mogelijk gemaakt door:

     Klik op de afbeelding om te openen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door:

Sk没tsje TT  kleding bestellen?


T-shirt  鈧25,-   Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Zwart -  Bestellen


Polo 鈧30,-  Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Grijs of Donker blauw of Licht blauw  Bestellen


Trui   鈧55,-    Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Donker blauw of Licht blauw    Bestellen

Hoodie  鈧60,-    Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - Donker blauw of Grijs - Bestellen


Jas softshell met fleece  鈧80,- Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - zwart/kobaltblauw  BestellenSpecials op aanvraag:   Bestellen

Jan Overwijk

Telefoon (+31) 655 178 833

E-mail info@topentwelsterskutsje.nl