IFKS 2019


Wedstrijd 1

 

Na een mooie start gingen wij als 4e om de ton. Maar helaas daarbij de ton geraakt en een strafrondje gedraaid... uiteindelijk als 13e gefinisht.. Morgen zeilen we op Heech! Deze wedstrijd is goed te bekijken vanaf de Yndijk.


Wedstrijd 2:
Vandaag op Heeg lagen we er met de start mooi bij. Wij moesten meedraaien met sk没tsjes die over bakboord kwamen en moesten twee keer meedraaien tot aan einde wedstrijdveld en kwamen daardoor als 14e om de eerste ton. In het voordewindse rak hebben wij de fok verwisseld en nog 3 sk没tsjes in kunnen halen en als 11e gefinisht. Morgen zeilen we om 11 uur op Sloten waar je de wedstrijd prachtig kunt zien vanaf het strandje!

 

Wedstrijd 3
Vandaag wederom een lekkere start en als 5e om de boventon. Met een windkrachtje 3 perfect zeilweer maarrrr in de buien liep het op tot windkracht 6! Twee keer bijna om maar wel super gezeild en als 8e gefinisht! Morgen zeilen we bij echtenerbrug waar de wedstrijd te bekijken is bij het gemaal.

De jarige Fedde Siemensma trakteerde na de tijd op een lekker gebakje en uiteraard hebben wij daar even op geproost.馃巶馃嵃馃嵑馃嵑


Wedstrijd 4

Vandaag zeilden we op het tjeukemeer, de inhaalwedstrijd van Hindeloopen. Na 2 algehele valse starten waarbij wij er goed bijlagen was ook de derde start weer goed! Als 6e om de ton met vlak achter ons 5a6 andere schepen. In het voordewindse rak kwamen die ons allemaal voorbij 馃様 Op naar de bovenste ton pakten we weer een paar plekjes terug en als 8e om de ton. Daarna zeilden we alleen maar achteruit helaas en als 13e over de finish... volgens ons zijn er nog wat protesten dus het kan nog veranderen. moarn mar wer!

 

Wedstrijd 5
Vandaag weer goed gestart tussen de andere schepen en kwamen na een lange stuurboord slag als 8e om de bovenste ton. Daarna continu gestreden met de concurrenten en in het laatste voordewindse rak kwamen wij net iets tekort qua pk's en zijn als 9e over de finish gekomen. Morgen Lemmer! 


Wedstrijd 6

Vandaag 1e dag Lemmer. Meteen bij de start kwamen we helemaal stil te liggen en draaien als laatste om de eerste ton..... Daarna andere slagen gezeild dan de andere en met succes! We zeilden van plek 15 naar 11. In de laatste ronde hetzelfde slagje weer gedaan maar dit keer kwamen we minder uit dan de concurrenten.. als laatste gefinsht en nu in het klassement op plek 13. Dit betekend degradatie naar de c klasse als het zo blijft dus morgen weer volle bak aan het werk!


Wedstrijd 7 (Lemmer 2)


Dit keer een verslagje van de schipper en bemanning zelf:

 

Vandaag de laatste wedstrijd gezeild van deze IFKS. Een zeer zware! We zijn vandaag een half uur eerder begonnen in te zeilen om te trimmen.

We stonden vanmorgen namelijk op degradatie en moesten de eenvoud op 2 plekken achter ons houden voor behoud B klasse. We hadden gekozen voor 1 rif in het grootzeil en kwamen er al snel achter dat we het schip goed in de macht hadden.

De eerste start was niet super en gelukkig voor ons werd dit een algemene terugroep omdat de meesten te vroeg waren. De 2e start ging gelukkig beter.

Hierdoor kwamen we als 8e om de bovenste ton. De 3 haringen konden we niet houden hierdoor zakten we naar het 9e plek. Dit hebben we ook niet meer losgelaten. Na een paar heftige gijpen en goed scheef in het aan de windse rak zijn we als 9e ge毛indigd!

De eenvoud eindigde als laatste en hierdoor zijn wij gelukkig niet gedegradeerd. We hebben een geweldige week gehad met zeer veel wind. desalniettemin liep het schip zeer goed met veel wind. De concurrentie is moordend in de B maar volgend jaar mogen we weer strijden in B klasse!

 

Groet Jan Overwijk en bemanning.

 

Bij deze willen wij al onze volgers, sponsors, donateurs, fotografen, IFKS en alle fans bedanken voor de steun en support!

 

Bedankt en groet Fokko van der Meer, PR sk没tsje TT

 Laatst nieuwtjes:  01-07-2019Zaterdag en zondag zeilden wij mee met de Slach om Heech. De eerste wedstrijd een mooie start en na een leuke strijd met twee concurrenten wonnen wij het van hun wat ons een 7e plekje opleverde. De middag's volgden er nog twee wedstrijden met nog minder wind. Dit is een nadeel voor ons toch wel groter type sk没tsje.

De uitslagen op zaterdag waren 7e, 9e en 12e.

 

Zondag de eerste wedstrijd meegezeild en jonge jonge wat een wind! Met een dikke windkracht 5 knallend over de het water! Na een mooie partij hard werken als 9e over de finish. Helaas kreeg na de wedstrijd een bemanningslid een zeillat oppe kop... dus die is opgepikt door de organisatie en naar het ziekenhuis gebracht met een gat in de kop.馃様

Gelukkig viel het mee achteraf. Wij hebben de andere twee wedstrijden niet meer meegezeild door te harde wind en een bemanningslid te weinig.

 

Wel weer een prachtig weekend met een sk没tsje dat steeds sneller loopt, dit kregen wij ook her en der van andere schippers te horen. Dit doet ons erg goed omdat wij er veel uren in steken en met de IFKS een zo hoog mogelijke uitslag willen behalen.

 

Op 13 Juli kunt u met ons even het sk没tsje bewonderen en met ons een hapje en drankje nemen. Meer informatie daarover vind u hier

Laatste nieuwtjes:     07-04-2019

Vrijdag 5 april hebben wij het sk没tsje weer met man en macht zeilklaar gemaakt om de zondag's de eerste training te kunnen 

zeilen voor het nieuwe seizoen. Na enkele aanpassingen en trimmen liep het sk没tsje qua snelheid al lekker. Scherp en hoog zeilen is ook een belangrijke factor bij het zeilen en daar zijn nog wel wat punten die kunnen worden verbeterd. De katrollen van de zwaarden worden deze week nog even verplaatst en dan 13 april eerst maar eens zeilen met andere schepen bij Sk没tsjesilen Langwar, dan kunnen we precies kijken wat wel en wat niet goed is.


Wij houden je op de hoogte via de website, topentwelonline, facebook, twitter en nu ook instagram!

 

Laatste nieuwtjes:     19-11-2018

 

Alle schepen boven de 20 meter moeten tegenwoordig aan de Cvo regels voldoen en onder andere een AIS aan boord in de EU. Omdat wij deze investering niet wilden doen hebben wij het sk没tsje ingekort met 60 cm naar een lengte van 19,98 m. Op de foto's is goed te zien hoe dit te werk is gegaan! Daarnaast is ook het ruim aangepakt, de motor gereviseerd, romp geschilderd en wat kleine verbeterpunten. Volgende week gaat de mast weer omhoog en versieren wij haar eerst weer in de winter met de kerstverlichting. Na de winter maken wij de rest van het schilderwerk af, nieuwe beplating in het ruim en op de den en de puntjes op de i. En komend seizoen weer trimmen om het leven om volgend jaar zo snel mogelijk te kunnen zeilen op Skutsjesilen langwar!

Ons dank gaat uit naar:

Sponsors en donateurs

Scheepswerf Piet Ten Woude 

Overwijk Scheepsbouw

Jan en Sipke-Willem

En iedereen die heeft geholpen, SUPER!

De Gaffelgroet

Jaarlijks brengt de stichting Top & Twelster sk没tsje het blad de Gaffelgroet uit. Deze wordt huis aan huis bezorgd in de tweelingdorpen, naar al onze sponsoren en online gezet op de website.

In dit blad zijn de uitslagen te vinden van de diverse wedstrijden die wij zeilen maar ook de agenda, het onderhoud, en een verslag van de voorzitter van het afgelopen zeilseizoen.


De 2018 editie is mede mogelijk gemaakt door:

     Klik op de afbeelding om te openen.

De foto's op deze website zijn gemaakt door:

Sk没tsje TT  kleding bestellen?


T-shirt  鈧25,-   Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Zwart -  Bestellen


Polo 鈧30,-  Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Grijs of Donker blauw of Licht blauw  Bestellen


Trui   鈧55,-    Maat: XS / S / M / L / XL / XXL / 3XL - Donker blauw of Licht blauw    Bestellen

Hoodie  鈧60,-    Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - Donker blauw of Grijs - Bestellen


Jas softshell met fleece  鈧80,- Maat: XS/S/M/L/XL/XXL/3XL - zwart/kobaltblauw  BestellenSpecials op aanvraag:   Bestellen

Stichting Top & Twelster sk没tsje


E-mail info@topentwelsterskutsje.nl